fbpx

Yhdestä kahdeksaan asuntoon vuodessa – ja tämä on vasta alkua

Tein melkein tasan vuosi sitten blogipostauksen, jossa kerroin aloittaneeni asuntosijoittamisen Lue tästä. Voidaan todeta, että asunnot veivät minut mukanaan. Vuosi sitten asetimme myös yhtiökumppanini kanssa tavoitteen, joka oli ensi vuonna kasvattaa asuntosalkkumme 8 asuntoon – johon pääsemmekin tänä vuonna. Tavoitteet tuleville vuosille ovat suuret ja sijoitusstrategiammekin tulee hieman muuttumaan pelkkien kassavirta positiivisten vuokrakohteiden ostamisesta isompien kokonaisuuksien ostamiseen, flippaamiseen ja rakennuttamiseen. En malta odottaa, että pääsen kertomaan näistä tulevaisuudessa enemmän.

Mietteitä vuoden ajalta opitusta

Ensimmäisen kohteen jälkeen, joka oli todella onnistunut osto pähkäilimme paljon, että voisiko samanlaisia kohteita oikeasti löytää. Yksi tärkeimmistä asioista oli se, että teimme selkeän strategian minkälaisia kohteita haluamme ostaa ja mikä on keskiarvo johon pyrimme. Ja sen jälkeen kun strategia on tehty on tärkeintä pysyä siinä.

Tällä hetkellä salkkumme keskiverto vuokratuotto on 15% ja lyhennämme kaikki asunnot 10 vuoden laina-ajalla. Emme ensimmäisen yksiömme jälkeen keskittyneet etsimään vain ja ainoastaan samanlaisia kohteita, vaan pyrimme ostamaan erilaisia kohteita heti alusta alkaen saaden kokemusta eri alueista sekä erilaisista kohteista. Esimerkiksi ostimme suuremmalle massalle epämiellyttävempiä vähän isompia asuntoja strategisesti kuitenkin järkeviltä alueilta, jotta vuokralaisia löytyy hyvin.

Tulevaisuus

Niinkun kirjoitinkin ylempänä, on tavoitteemme lähteä tekemään toimintaa monipuolisemmin jatkossa kuin teemme tällä hetkellä. Vuodessa kerätty verkosto, pääoma ja taidot mahdollistavat nyt myös erilaiset strategiat, kun olemme päässeet hieman peliin mukaan. Malttia tämä toiminta vaatii aivan älyttömästi ja olen itse oppinut hurjasti eroista asuntogamessa verrattuna esimerkiksi nopeasti kasvavan startupin päivittäisiin tehtäviin. Uskon, että monipuolisuus ja erilaisten alojen ymmärtäminen ovat erittäin tärkeitä asioita menestyksen takaamiseksi nyt ja jatkossa.

Pyrin kirjoittamaan aiheesta enemmän kuin kerran vuodessa jatkossa, koska on todella opettavaista myös itse lukea tekstit jälkeenpäin.