fbpx

3 kirjaa, jonka oppeja hyödynnän päivittäin – lue nämä!

Mietin pitkään miten voisin kirjoittaa kirjoista blogipostauksen, kun en kokenut järkeväksi nostaa vain yhtä kirjaa. Toki voisin jatkossa tehdä myös yksittäisten kirjojen arvosteluita, mutta aloitetaan nyt ainakin tällä. Nämä 3 kirjaa ovat olleet itselläni AHAA elämyksen aiheuttajia ja jokaisen kirjan opit ovat jääneet jollain tasolla päivittäiseen tekemiseeni. Tässä ne ovat:

Be obsessed or be average

Grant Cardonen Be obsessed or be average = BOBA, oli itselleni täydelliseen ajankohtaan osunut kirja erittäin puhuttelevalla ja jokseenkin raa’an rehellisellä sisällöllä. Luin kirjan kun olin vielä rakennustöissä ja mietin polttavasti sitä miten uskallan luopua tästä ja panostaa täysillä siihen mitä oikeasti haluan. Kirja antoi uskomattomasti kipinää ja toimi erittäin hyvänä motivaattorina todella monien hyvien pointtien kautta. Suosittelen lukemaan kirjan, jos mietit yhtään onko sinusta tekemään jotain tai uskallanko lähteä tekemään jotain, mistä unelmoit. Kaikkea missään kirjassa en välttämättä allekirjoita ja tässäkin oli esimerkiksi burnouttia käsittelevää tekstiä, jota en kyllä allekirjoita. Mutta ehdottoman hyvä teos. 

“Only you are responsible for your success”

Ego is the enemy

Kirja oli pitkään lukulistallani hyvän ystäväni suosituksesta ja syystä se sinne päätyikin. Kirja oli täynnä tosi elämän samaistuttavia tarinoita siitä, miten oma egomme rajoittaa mahdollisuuksiamme menestyä niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin. Otin itse kirjasta merkittävän määrän muistiinpanoja, koska tärkeitä pointteja oli todella paljon. 

Yksi lainaus kirjasta on päätynyt useilla muillakin kanssalukioilla arvotelut osioon ja se on tässä: It is impossible to learn that which one thinks one already knows,” Epictetus says. Ja se on täysin totta. Monesti huomaa itsekkin ennakkoluuloisena ymmärtävän jonkun aiheen tai toisaalla ei esitä yhtään kiinnostusta sitä kohtaan, vaikka se voisi viedä sinua monellakin tasolla eteenpäin olla vain kuuntelijana ja hyväksyä muiden näkökannat ja mielipiteet sekä ehdotukset avoimemmin.

Idiootit ympärilläni – kuinka ymmärtää muita ja itseään

Monellakin muulla kirjasuosituksissa näkynyt kirja käsittelee sitä, millaisia erilaiset ihmistyypit ovat ja mistä nämä pitävät. Kirja oli todella mielyttävä lukea ja siihen pystyi samaistumaan todella vahvasti. Kirjassa jaetaan ihmistyypit 4 väriin ja käsitellään erilaisia piirteitä, mitä kullakin värillä on ja miten he käyttäytyvät erilaisissa tilanteissa ja miten heitä voisi käsitellä paremmin. Todella hyviä oppeja ihmissuhteisiin.

Ote kuvauksesta: Oletko ollut kokouksessa, jossa et käsitä mistä muut puhuvat, eikä kukaan tunnu ymmärtävän mitä sinä tarkoitat, vaikka selität asiat kristallinkirkkaasti? Oletko ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja? 

Yleisin syy sosiaalisiin konflikteihin on erilaiset tavat viestiä, ja jotta voisi käsittää muita, pitää ensin ymmärtää itseään. Thomas Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.

Lue nämä, et kadu!