fbpx

Miten kokeilen liikeideaani helposti?

Idea. Yrityksen perustaminen hepreaa ja kaikki siihen liittyvä veroista kirjanpitoon saa sinut sulkemaan koneen siitä aiheutuvan tietotulvan vuoksi? Been there.

Miten hankin ensimmäiset asiakkaat?

Aloita lähipiiristä. Tein itse saman virheen, jonka olen kuullut monen muunkin tekevän: aliarvioin jo tuntemani ihmiset ja aloin etsiä asiakkaitani heti omia reittejä: markkinoinnin ja myynnin kautta. Kun tajusin lähipiirin vaikutuksen lähtökuopissa, tajusin mitä minullekin oltiin puhuttu aiheesta. Kysy siis rohkeasti perheeltäsi tai kavereiltasi, missä voisit kokeilla ideaasi.

Miten aloitan?

Lähtisin itse kokeilemaan toimintaani matalalla kynnyksellä toiminimen tai kevytyrittäjyyden kautta. Jos kyseessä olisi esimerkiksi B2B palvelu, kokeilisin myydä palveluitani helposti lähestyttävänä ja ilman pitkää sitoumusta asiakasyritykseltä. Kertoisin myös rohkeasti taustani ja mitä olen aidosti tekemässä. Jos taas kyseessä olisi B2C palvelu tekisin mahdollisesti pari ensimmäistä työtäni hieman edullisemmin referenssi vastaan. Pyrkisin myös ehdottomasti tekemään alussa kaiken paremmin kuin isot tekijät: Nopeammin ja joustavammin.

Kevytyrittäjyys vai toiminimi?

Verkosta löytyy useita keskusteluita aiheesta ja kerron tässä vaan oman mielipiteeni keskustelusta: kevytyrittäjyys vs toiminimi. Aloittaisin itse kevytyrittäjänä hakemaan yllämainitussa esimerkkitilanteessa asiakkaita ja palveluideni ollessa valmiita aidosti myyntiä varten, laittaisin toiminimen pystyyn. Toiminimestä siirtyisin osakeyhtiöön heti toiminnan vakiintuessa ja varmuuden löydyttyä.

Voiko mitään pysyvää oikeasti kokeilla ‘’helposti’’?

Mielestäni ei. Jos haluat oikeasti menestyä valitsemallasi toimialalla, se tulee vaatimaan uskoa omaan tekemiseen, todella paljon töitä ja äärettömästi sinnikkyyttä. Varsinkin alussa. En usko, että mikään suuri tai mahtava tässä maailmassa tulee helposti. Aloittaminen ja alkuun pääseminen voi kuitenkin olla helppoa ja voit hyvinkin helposti kevytyrittäjyyden kautta myydä osaamistasi erittäin matalalla kynnyksellä ja hankkia ensimmäiset kokemukset yrittäjyydestä.

Kommentoi: