fbpx

Tiimissä on voimaa! Miten kasata timanttinen tiimi?

Kun aloitin yrittäjänä, yksi asia oli minulle alusta asti itsestäänselvyys: jotta pääsisin tuloksiin joita tavoittelin, tarvitsisin ympärilleni samanhenkisiä ihmisiä ja hyvän tiimin.

Tiimin kerääminen olohuoneen pöydältä yksin ”hyvän idean”, tietokoneen ja kokemattomuuden kanssa tuntui ylivoimaiselta tehtävältä. Miten ikinä saan ihmisiä mukaan kanssa työskentelemään, saatika miten saan ensimmäisen asiakkaan, jotta pääsisin todistamaan ideani toimivuutta?

Ensimmäinen rekry

Ihan ensimmäisenä ’’rekrynä’’ pidän sitä, kun sain ystäväni mukaan yritykseen ja löimme hynttyyt yhteen sen kehittämiseksi ja kasvattamiseksi. Kun usko omaan asiaan kasvaa ja alat uskaltaa kertoa myös muille ympärilläsi mitä teet, alkaa myös sana kiriä ja oikeat ihmiset löytää luoksesi. Näin 2,5 vuotta myöhemmin tätä tekstiä kirjoitellessa on tietysti helppo todeta asia, mutta niin se vain meni. Ensimmäiset 6 kk olivat todella pitkiä ja uuvuttavia, koska huomisesta ei varsinaisesti ollut tietoa ja kalenteri ammotti tyhjyyttään.

Toinen rekry

Aikaa kului, asiakkaita alkoi tulemaan ja homma pyöri jo oikein mukavasti kahta ihmistä elättäen. Tässä kohtaa huomasin, että pieni mölyämiseni oli löytänyt oikean ihmisen, kun ruokakaupassa ollessani, sain Idealla edelleen työskentelevältä kollegaltani kirjaimellisesti hihasta vedon ja spontaanin kysymyksen: ’’Moro! Kuulin tosta teidän jutusta ja ajattelin, pääsiskö teille hommiin?’’ Tähän kysymykseen vastasin myöhemmin samalla viikolla kyllä.

Kun alkua varten tiimi oli kasassa ja pystyin jo organisoimaan myyntiä, tekemistä ja kehittämistä hieman muillekin, alkoi baana edessäni aueta. Pystyin keskittymään ideointiin ja kehittämiseen paljon enemmän kuin itse tekemiseen, joka johti nopeampaan kasvuun ja siihen, että tiimimme on tätä kirjoitusta kirjoittaessani jo yli 20 -päinen.

Väliin on mahtunut todella paljon kämmejä ja onnistumisia, mutta loppuun haluan antaa omat neuvoni, miten oikeasti kasaat timanttisen tiimin, ja mihin rekrytoidessa tulisi mielestäni keskittyä (puhun omasta kokemuksesta palvelubisneksissä):

– Rekrytoi oikealla asenteella olevia ihmisiä. Asenne on kaikki kaikessa.

– Rekrytoi ihmisiä jo ennen, kuin tarvitset heitä (tämä oli vaikein perusoppi ottaa käyttöön, mutta jälkeenpäin yksi parhaista valinnoistani.)

– Rekrytoi ihmisiä, joilla on aito halu mennä eteenpäin ja kehittyä ammatillisesti.

– Kasaa tiimi, jossa on monenlaisia persoonia ja toisiaan tukevia elementtejä. Näin saat monipuolisempia keskusteluita aikaan ja luot yrityksen pohjasta vakaamman.

Kommentoi: