fbpx

Miten korona vaikutti sun yritysten toimintaan?

Moni on kysynyt tämän kysymyksen ja olen aina vastannut: Ei ainakaan vielä mitenkään radikaalisti. Ensimmäisessä shokissa, joka kesti n. 2vk menetimme tietysti kaikki myyntipalaverit ja mahdollisista asiakkaistamme, joissa oli tarjousneuvottelut menossa suli n.30% (ravintolat, tapahtumajärjestäjät jne.), mutta tilalle tuli luonnollisesti uusia yrityksiä, jotka halusivat panostaa enemmän verkkoon ihmisten ollessa kotona.

Rakennusyrityksen toimintaan koronalla ei myöskään ollut juurikaan vaikutusta. Meiltä ei peruttu yhden yhtä keikkaa.

Tehän vain hyödyitte siitä

En nyt niinkään sanoisi. Vaikka tietysti liikevaihtomme kasvoi suunnitelmien mukaisesti keväällä, niin kyllä korona myös pisti monta mahdollista asiakastamme ja osan meidän asiakkaistammekin polvilleen. Jos siis pitäisi vetää yhteenveto niin koronan vaikutus meihin oli lopulta kuitenkin hyvin rajallinen.

Mitä tästä tulisi oppia?

Voin sanoa suomalaisten PK-yritysten olevan keskivertona todella kehnossa jamassa verkkokaupan ja muutenkin erilaisten verkkotoimintojen hyödyntämisessä liiketoiminnassa aidosti kaupankäynnin lisäämisen valossa. Suurimmalla osalla ei ole käytössä asiakkuudenhallintaa tai verkkokauppa/nettisivu on vain pakollinen paha, koska se nyt on vaan kuulemma on pakko olla. Korona laittoikin monelle näin ajattelevalla toimijalle jauhot suuhun, kun vastaaviin asioihin panostaneet kilpailijat vaan hyötyivät tästä maailmaa ravistelevasta pandemiasta.

Sanoisin siis, että koronasta varmasti opittiin se, että osa yrityksistä ymmärsi mitä 2020-luku tarkoittaa modernimman kuluttajan näkökulmasta. Samalla digitalisaatio hyppäsi juuri todella ison loikan eteenpäin pientenkin yritysten keskuudessa. Vaikka vuoden alussa tuntui, ettei puoletkaan osannut käyttää etätapaamisiin tarkoitettua Zoomia tai Meetsiä, yhtääkkiä kaikki osasivat eivätkä vieroksuneet ajatusta etätapaamisista. Toivotaan, että toimintakulttuurin muutos tuli jäädäkseen. Täytyy myös muistaa, että tilanne koronan suhteen ei ole ohi ja täyttä paluuta vanhaan ostokäyttäytymiseen ei liene realistista odottaakaan.

Kommentoi: