fbpx

Miten aloitin myymään osaamistani?

Paikallislehti auki ja puhelin korvalle. For real! Niin sain ensimmäiset asiakkaani Idea Markkinoinnille. Sen enempää tietämättä buukkauspalveluista tai muista ulkoistetuista apuvälineistä aloitin sieltä, mistä löysin ihmiset, jotka olivat valmiita mainostamaan paikassa, jossa ilmoitus maksoi jopa tuhansia euroja per ilmoitus.

Olen Amazonin perustajan Jeff Bezoksen iso fani ja hänen sanonnoistaan pidän erityisesti tästä: Start small, build big. Älä haikaile kaikkien hienoimpien ohjelmistojen perään heti alussa. Aloita jostakin. Kehity. Kehity. Kehity. Kun pohja on kunnossa, niin hanki tarvittavat työkalut.

Nämä yritykset halusivat mainostaa ja useammalle heistä mun tarjoama palvelu oli järkeenkäyvempi kuin lehdessä mainostaminen.

Eli mitä tein?

Menin osoitteeseen lehtiluukku.fi, katsoin eri alueiden sanomalehdet, poimin yritykset listaan, jotta en menisi myöhemmin sekaisin ja aloitin soittelemisen. Etsin yhteystiedot ja yrityksen muut infot yritysten verkkosivuilta tai finder.fi- palvelusta.

Kun tavoitin ihmisen, pyysin tapaamista, johon olin varustautunut ilmaisella mainoksella.

Ei sen kummempaa. Ei rakettitiedettä, ei fancyjä sovelluksia tukena. Vain minä, sanomalehti ja puhelin. Pääoman ja kokemuksen karttuessa, voit helpoittaa tekemistäsi ja asiakashankintaa paljon esimerkiksi https://profinder.fi/ ja https://www.vainu.com/ tyylisillä moderneilla palveluilla. Aluksi kuitenkin, kun en ollut kuullut Linkedin prospektoinnista, tai ei ollut varaa ostaa sovelluksia työn helpoittamiseksi, niin lähdin spontaanisti vain kokeilemaan tätä tyyliä. Ja se toimi.

Toinen tyyli oli rakennuspalveluita myyneelle tutumpi: pamahdin vain paikalle. Se vaatii vielä enemmän kuin pelkkä luurin nostaminen. Kyllä ovelle menemiselläkin pari kauppaa tuli, mutta nykyajan busineksessa se on hieman vanhentunut tapa. Ajattelin kuitenkin, että jos et koita, et myöskään voita.

Jos siis mietit, mistä niitä asiakkaita muka löytää, niin nykyajan välineillä löydät kontakteja pilvin pimein parilla klikkauksella.

Tässä vielä suora prosessi, millä itse aloitin:

1. Sanomalehti kouraan. Poiminnat yrityksistä lapulle. Yhdestä lehdestä saattoi saada n.10 kontaktia. (lehtiluukku.fi osoitteesta löytää ilmaiseksi lehdet eri paikkakunnilta.)

2. Finder.fi palvelu auki, katsoin yrityksen päättäjät ja verkkosivuilta löysin yleensä puhelinnumeron.

3. Soitto.

4. Tapaaaminen, jossa toimitin aina jotain ilmaista. (sama käytäntö myös nykyään käytössä)

5. Kaupat or not

Kun asiakkaita alkoi tulla ja aloin saada kassaan rahaa, niin ostin kontakteja https://profinder.fi/ nimisestä palvelusta. 

Pari vuotta taaksepäin, myin vielä rakennuspalveluita yksityisille ihmisille. Markkina oli erilainen. Myynti eroaa paljon, kun myyt yrityksille vs kuluttajille. Mielestäni myynnissä kuitenkin on aina sama lopputulema: Asiakkaan tarpeen täyttäminen. 

Silloin myin perinteisellä ovelta ovelle tyylillä ja erilaisilla messuilla. Myyntityylini eroaa siis paljon siitä, miten myin yksityisille vs miten myyn nykyään yrityksille.

Kiitos kun luit! Nyt asiakkaita hankkimaan! Lehdestä tai ovelta, päätä itse!

Kommentoi: