fbpx

Miten vastata ennakkoluuloihin?

Miten vastaat ennakkoluuloihin? Miten pysyt vahvana kun muut mollaa?

Mitä sä nyt touhuilet?

Totu siihen. Ihmiset on yleisesti todella kateellisia, kun teet asioita, mitä he haluaisivat tehdä ja toisaalta asioita, joista he eivät juuri ymmärrä mitään. 

Toisaalta on myös se porukka, joka tietää tämän. Yrittäjät itse. Alussa ja yhä edelleen sillä on todella iso vaikutus mun toimintaan, että mulla on ympärillä todella vankka joukko eri alojen yrittäjiä.

Mitään salaisuutta tähän ei ole. Kun ensimmäiset asiakkaat epäilivät mun työtä, niin sanoin, että testaa kuukausi ja jos en ole rahan arvoinen, niin älä maksa. Tutut, jotka ei uskoneet, vaan buustasivat mun toimintaa. Sain taas yhden syyn Netflixin sijasta tehdä jotain tuottavaa, mikä saa mun hommia taas vähän eteenpäin.

Koita siis kääntää negatiivisuus sun voimavaraksi. ’’Mä näytän tolle’’ -asenne on toiminut mulla aina hyvin.

Koko matka on täynnä epäilijöitä. Älä siis jää odottamaan heidän hyväksyntää.

Mitä jos läheinen ei usko sun tekemiseen?

Onko epäilijä, joka ei usko sun tekemiseen, tehnyt itse vastaavaa esim. perustanut yritystä? Onko sun läheinen oikea ihminen sanomaan sulle, että sun idea ei toimi?

Jos ei, niin miksi kuuntelisit sitä sen enempää?

Jos läheisesi on kokenut ja tehnyt asioita, niin kysy perustelut. Niin kauan, kun sun idea ei ole ihan päätön, joka vaatii suuria sijoituksia ilman kunnon markkinakatsausta ja muita aiheellisia arviointeja, niin mun mielestä voit olla aika huoletta muiden mielipiteistä. Palvelubisneksen/ aineettoman hyödykkeen myynnin voi startata oikeasti parilla sadalla eurolla.

Jokainen juttu, minkä mä oon aloittanut on maksanut mulle alle 500€ aloitushetkellä.

En ota tässä sen enempää kantaa yrityksiin, joiden perustaminen vaatii esimerkiksi 100 000€, koska niistä mulla ei ole kokemusta.

Kysy ohjeita ihmisiltä, jotka ovat alalla. Saatat yllättyä kuinka paljon kilpailijasi ovat valmiita auttamaan juuri aloittanutta yrittäjää.

Muista se syy miksi aloitit tekemään omaa juttuasi. Tai miksi olet aloittamassa sitä sulle tärkeää juttua.

Koska se, mitä luultavammin tekee sut iloiseksi. Saat toteuttaa itseäsi, saat tehdä sitä, mitä haluat suurimman osan ajastasi ja pystyt vaikuttamaan kaikkeen, mitä teet. Oletko aloittamassa sitä sun kaverin takia? Tai tädin, jonka mielestä sun sisällöntuotanto yrityksessä ei ole mitään järkeä? Tuskin, joten jätä kommentit omaan arvoonsa.

Jos ihminen, jolle tarjoat sun palveluita tai tuotetta ei usko suhun, niin asiaa voi miettiä aikalailla samanlailla. Suomessa on esimerkiksi yli 200 000 yritystä. Jos yksi yritys ei usko suhun, mitä sitten? On sielä onneksi muutama muukin. Näitä epäilijöitä on siis myös alun jälkeenkin. Silloin voimavarana on toki myös onnistuneet asiakaskokemukset. (tarkoitan uskomisella lähinnä nuorta ikää/kokemattomuutta)

Tässä kuitenkin vinkkejä, mitkä toimi mulle alkuun:

– Annoin selkeän edun, jos en voisi täyttää vaatimuksia
– En sitouttanut asiakasta jatkuviin sopimuksiin
– Tein ilmaisen demon ensitapaamiselle, jonka annoin tuli kauppaa tai ei.

Ennen kaikkea, muista syy miksi teet tai aloitat omaa juttuasi. Et muiden mielipiteiden, vaan itsesi vuoksi.

Nyt sorvin ääreen.

Kiitos kun luit.

Kommentoi: