fbpx

Epäonnistumisen voima – Miten kasvaa ja kehittyä niiden kautta?

Tiesitkö, että pölynimurin keksijällä oli 5126 epäonnistunutta prototyyppiä ennen kuin hän lopulta onnistui? Siinä on varmasti jokusen kerran käynyt mielessä luovuttaa asian suhteen. Joillekin virheet merkitsevät epäpätevyyttä, kun taas toisille virheet ovat merkki heikkoudesta.

Kun katsot maailman menestyneimpiä ihmisiä näet vain missä he ovat nykyisin, usein unohtuu koko tarina siitä miten he sinne ovat päätyneet. Heidän on täytynyt tehdä paljon virheitä päästäkseen nykyiseen asemaansa.


Kun teet virheen, asiat voivat mennä kahdella tavalla; voit joko jäädä märehtimään virheitäsi tai poimia rikkoutuneet palaset, kasata itsesi ja siirtyä eteenpäin. Valinta on täysin sinun.

Tunnista virheet

Ensimmäinen askel on virheen tunnistaminen. Virheitä tapahtuu eri muodoissa: Voit tehdä virheen ihmissuhteessa, neuvotellessasi diilistä, liittyen johonkin luovaan, kuten yllämainitussa imuri casessa. Virheet eivät ole asioita, joita on syytä hävetä. Se, että tunnustat tekemäsi virheen on sinänsä opetus, koska mielessäsi tiedät ja tunnet, että on olemassa parempi tapa miten asian olisi voinut toteuttaa. Se yksin tekee sinusta paremman kuin olit ennen virheen tekemistä. Lisäksi se on osoitus askeleesta oikeaan suuntaan. Tärkein asia, jota tulee aina välttää virheen sattuessa on syyttely. Älä tee sitä.


Opi virheistä


Tämä on merkittävin osa. Jokaisesta virheestä on aina opittava. Kuten sanonta kuuluu, olet viisas jos teet virheen ja opit siitä. Jos toistat saman virheen uudelleen olet tyhmä. Ehkä sinun on muututtava tai sinun täytyy kokeilla erilaista lähestymistapaa tai käyttää erilaisia ​​työkaluja. Se, että teit virheen tänään ei tarkoita, ettet tekisi virheitä huomenna. Mutta ainakaan sinun ei pitäisi tehdä samoja virheitä kahdesti.